Dankzij Israëlische technologie zijn 400 bussen in Engeland en Ierland coronavrij

Aura Air luchtfilters in een autobus. Foto Aura Air

De in Tel Aviv gevestigde startup Aura Air heeft 400 toeristenbussen in Engeland en Ierland uitgerust met zijn unieke data-gestuurde luchtzuiveringssysteem.

Bij testen in het Sheba Medical Center waar het systeem nog steeds in gebruik is, werd een effectiviteit aangetoond van meer dan 99,9% in het desinfecteren van bacteriën, virussen en schimmels.

De technologie gebruikt drie methoden om het coronavirus te doden en informeert passagiers over de toestand van zeven luchtkwaliteitsindexen in hun voertuig.

In Israël werkt het bedrijf ook samen met tourbusbedrijven, om hen te helpen de lokale toeristenindustrie nieuw leven in te blazen die door de coronapandemie is verwoest.

Aura Air luchtfilter in een bus. Foto Aura Air

Het luchtzuiveringssysteem vernietigt het coronavirus met behulp van twee gepatenteerde methoden: een sterionisator en een koperen hoog rendement deeltjesluchtfilter (HEPA). Bovendien reinigt het de lucht met behulp van ultraviolet C (UVC) licht.

Aangezien de oudere modellen ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals longschade, is de ionisator vernieuwd. Een ionisator werkt door positieve en negatieve ionen in de lucht te verspreiden, waardoor een proces op gang komt dat de ziekteverwekkende eiwitconstructies van virussen, zoals het coronavirus en griep, vernietigt.

“De passagiers zijn de eerste doelgroep die de data kan gebruiken en zien. Behalve door de passagiers kunnen de gegevens ook worden gescreend door de autobusondernemers, de managers van bussen of treinen,” vertelde Roei Friedberg, CEO van Aura Air North America, aan The Media Line.

“Aura Air investeert nu veel tijd en moeite in data-analyse, verschillende luchtindexen voor virussen of om risicovolle scenario’s te voorspellen,” voegde hij eraan toe.

Friedberg zegt dat de technologie nu ook in bussen in Nederland en Kroatië zit en binnenkort in de VS zal worden gebruikt.

In Israël werkt Aura Air voornamelijk met touroperators, maar het bedrijf onderhandelt met drie grote busbedrijven om hun systeem ook in bussen voor het openbaar vervoer te implementeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)