Vanaf begin van januari 798 mensen overleden aan COVID-19 in Israël

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein zei ondertussen dat dinsdag meer dan 200.000 Israëliërs zijn ingeënt tegen het coronavirus
Roadblok. Foto Israëlische politie

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid deelde woensdagochtend mee dat er in januari al 798 mensen aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden. De verwachting is dat dit aantal aan het einde van de maand zal zijn gestegen naar 1.300. Ook werd bekend dat er dinsdag 8.511 nieuwe gevallen van het coronavirus zijn vastgesteld na het uitvoeren van 92.709 tests. Het besmettingspercentage komt uit op 9,2%.

Van de 82.930 actieve besmettingen verkeren er 1.113 patiënten in ernstige toestand, waarvan 308 van hen aangesloten zijn op beademingsapparatuur. Dit is het hoogste aantal sinds het coronavirus voor het eerst in Israël werd vastgesteld.

Het dodental staat nu op 4.142 nadat dinsdag nog eens 21 patiënten zijn overleden.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein zei ondertussen dat dinsdag meer dan 200.000 Israëli’s zijn ingeënt tegen het coronavirus. Volgens Edelstein hebben 2.272.000 Israëli’s hun eerste dosis al ontvangen en 550.000 hun tweede. “Met dit tempo zullen we de mutatie verslaan”, voegde hij er hoopvol aan toe.

Edelstein heeft dinsdag de directeur van zijn ministerie, professor Hezi Levy, die toezicht houdt op de vaccinatiecampagne, opgedragen om te zorgen dat er dagelijks tot 250.000 mensen worden ingeënt.

Ondertussen heeft de Israëlische regering de strikte lockdown die op 1 januari was ingegaan, verlengt tot in ieder geval 31 januari.

Onder de regels van de lockdown is het onder andere verboden verder dan 1 km van huis te gaan.

De regering keurde ook de maatregel goed waardoor iedereen die naar Israël wil vliegen gedwongen wordt om een ​​negatieve coronavirus-test te overleggen die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!