Frankrijk geeft 10 miljoen dollar aan Palestijnse NGO die Israël-boycot promoot

Screenshot YouTube

De Franse regering heeft ongeveer 10 miljoen dollar toegewezen aan een Palestijnse organisatie die een vooraanstaande promotor is van de boycot-Israël-beweging, meldt JTA.

Het bevorderen van die boycot is in Frankrijk in verschillende spraakmakende zaken illegaal bevonden.

Het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD) dat zich richt op “klimaat, biodiversiteit, vrede, onderwijs, stedelijke ontwikkeling, gezondheid en bestuur”, gaf vorig jaar een subsidie ​​van omgerekend ruim 8 miljoen euro aan NGO Development Center (NDC), een Palestijnse groep die zegt dat het “goede overheidspraktijken op de Westelijke Jordaanoever bevordert.”

De organisatie zat achter de ‘Palestijnse NGO-gedragscode’ uit 2008, waarin een document een afwijzing bevat van ‘alle normalisatieactiviteiten met de bezetter [Israël], noch op politiek-veiligheids-, noch op cultureel of ontwikkelingsniveau’.

NGO Monitor, een Israëlische ngo die onderzoek doet naar de activiteiten van niet-gouvernementele organisaties en buitenlandse regeringen in het kader van het Palestijns-Israëlische conflict, riep vorige week in een verklaring de Franse regering op om “haar subsidie ​​te herzien in lijn met de duidelijke afwijzing door Frankrijk van BDS.”

In Frankrijk zijn tientallen voorstanders van een boycot tegen Israël – onder meer via de Boycot, Sanctions and Disinvestment Movement, BDS, veroordeeld voor het aanzetten tot haat of discriminatie op basis van de in 2003 aangenomen wet van Lellouche, die antiracismewetten uitbreidt tot het aanvallen van specifieke landen voor discriminerende behandeling.

AFD-woordvoerster Magali Mevellec zegt dat de financiering “in overeenstemming is met de Franse wet”, maar gaf verder geen commentaar in een antwoord op de vraag van de Jewish Telegraphic Agency over de kwestie.

“Frankrijk steunt het versterken van lokale capaciteiten die het leven van de bevolking verbeteren” in wat Frankrijk beschouwt als Palestijnse gebieden,” zegt Mevellec.

“Het enige doel van Frankrijk en AFD is het verbeteren van het welzijn van die bevolkingsgroepen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)