‘Franse’ maaltijdbezorger opgepakt die weigerde bestellingen aan Joden te bezorgen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Franse politie heeft een Algerijnse man genaamd Dhia Edine D. gearresteerd vanwege antisemitische discriminatie tijdens zijn werk als maaltijdbezorger in Straatsburg, omdat hij volgens hen weigerde maaltijden van koosjere restaurants te bezorgen, meldt JTA.

Dhia Edine D. is een Algarijnse immigrant, schreef het Frans-Joodse parlementslid Meyer Habib woensdag op Twitter. Dit schreef Habib: “De maaltijdbezorger van Deliveroo die weigert bij Joden te bezorgen, is vanmorgen gearresteerd en zal worden vervolgd.
Zijn naam: Dhia Eddine D. Algerijns! Geen verblijfsvergunning en antisemitisch! We wachten op zijn straf!”.

Eerder deze week zei Dhia Edinne D. volgens klachten van twee koosjere restaurants, tegen het personeel van twee koosjere restaurants zei: “Ik bedien geen Joden en ik bezorg niet bij Joden”. Vervolgens annuleerde hij hun bestelling bij Deliveroo, de online bezorgdienst waarvoor hij werkte.

Een woordvoerder van Deliveroo Frankrijk vertelde tegen JTA dat het bedrijf de zaak onderzoekt en samenwerkt met de politie. “Als blijkt dat de werknemer, wiens dienstverband is geschorst, het zerotolerancebeleid ten aanzien van racisme en antisemitisme of de Franse wet heeft geschonden, zal hij definitief worden ontslagen”, aldus de woordvoerder van het bedrijf die snel heeft ingegrepen.

Edine D. zal donderdag voor een rechter verschijnen, meldt het parlementslid Habib.

Beide incidenten vonden vorige week plaats tijdens een gedeeltelijke lockdown als gevolg van de COVID-19 pandemie, waardoor restaurants alleen maaltijden aanbieden die door koeriers worden bezorgd.

De zaak werd breed uitgemeten in de Franse en internationale media, en uiteraard ook op joods.nl.

UPDATE

Inmiddels is bekend geworden dat hij tot 4 maanden gevangenisstraf is veroordeeld en daarna Frankrijk zal worden uitgezet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)