Israel Aerospace Industries neemt deel aan Aero India 2021

Multi Mission Tanker Transport (MMTT). Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) zal deelnemen aan de Aero India 2021. De tentoonstelling zal plaatsvinden van 3 tot 5 februari in Bangalore, India. IAI verwacht door deelname haar samenwerking met lokale bedrijven uit te breiden.

De samenwerking is een directe voortzetting van IAI’s zakelijke deals in India, die de afgelopen vijf jaar in totaal ongeveer 5 miljard dollar bedroegen.

IAI werkt al 30 jaar samen met de Indiase defensie-industrieën en strijdkrachten en de strategische samenwerking omvat vele gebieden. Het bedrijf werkt daarbij samen met lokale bedrijven en met de Indiase defensie agentschappen, maar ook met de marine, luchtmacht, leger en kustwacht.

Mini Harpy Drone. Foto IAI

Gezamenlijke ontwikkelingsprojecten omvatten het MRSAM-luchtverdedigingssysteem, zowel in maritieme als land versies; missie vliegtuigen; verschillende radarsystemen en UAV’s.

Samenwerkingsovereenkomsten zijn gebaseerd op de overdracht van technologie ten behoeve van de lokale productie als onderdeel van het “Make in India” -beleid van de Indiase regering.

Op de beurs zal IAI een breed scala aan strategische verdedigingssystemen presenteren met de nadruk op onbemande antennesystemen, waaronder de Heron TP en Thunder B VTOL. In de categorie rondhangende munitie zal IAI de Rampage, Mini Harpy en Rotem L presenteren.

Heron TP drone. Foto IAI

IAI zal ook het missievliegtuig presenteren voor inlichtingenmissies, lucht controle en marine-surveillance op verschillende platforms.

Boaz Levy, IAI’s President en CEO, zei: “IAI ziet India als een van onze belangrijkste partners. Dit gewaardeerde partnerschap wordt gekenmerkt door langdurige samenwerking, gezamenlijke ontwikkeling en productie, technologieoverdracht en technische ondersteuning. Tijdens de coronapandemie zette IAI het bilaterale werk in India voort, voerde belangrijke proeven uit met strategische systemen zoals het gezamenlijk ontwikkelde MRSAM-lucht- en raketafweersysteem. Onze professionele bemanningen in Bangalore en New Delhi ondersteunden alle relevante projecten zoals UAV’s, radars, luchtverdediging en meer.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)