Israël niet in de top 10 van landen die het beste met de coronapandemie omgaan

Vaccinatie in Israël. Foto MDA

Het mag u misschien vreemd voorkomen, maar in de maandelijkse Bloomberg lijst van landen die het beste met de coronapandemie omgaan komt Israël niet in de top 10 voor.

De oorzaak hiervan is gelegen in het nog steeds hoge aantal nieuwe dagelijkse besmettingen en het hoge dagelijkse dodental in Israël. Zo stierven er bijvoorbeeld maandag 73 mensen aan het coronavirus, meldt Channel 12 news.

Volgens de index hebben Nieuw-Zeeland, Australië en Taiwan geen schade ondervonden van het feit dat ze nog niet zijn begonnen met vaccineren. Nieuw-Zeeland, dat zijn grenzen heeft gesloten, staat voor de derde maand op rij bovenaan de lijst. Op de laatste plaats staat Mexico, voornamelijk vanwege het hoge dodental daar.

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zijn weliswaar wereldleider in het aantal vaccins per hoofd van de bevolking, maar zowel in Israël als in de Emiraten blijft het aantal geïnfecteerden stijgen.

De top vier landen op de ranglijst zijn: Nieuw-Zeeland, Singapore, Australië en Taiwan, op plek vijf staat China, wiens manier om de ​​plaag onder controle te krijgen controversieel is.

De top tien wordt gesloten door respectievelijk Noorwegen, Finland, Japan, Hongkong en Vietnam.

Israël staat op de 13e plaats, gevolgd door Denemarken, Frankrijk en Rusland. Duitsland staat op de 35e plaats, gevolgd door de Verenigde Staten, die al meer dan 420.000 doden hebben geregistreerd als gevolg van de coronapandemie.

Israëlische vaccinatiecampagne ” biedt hoop voor een wanhopige wereld” schrijft een verslaggever, de hoofden van de gezondheidsfondsen in Israël citerend die getuigen van hun tevredenheid over het aantal vaccinaties in het land. “Informatie is macht, het kleine Israël is van plan de bevolking te vaccineren voor veel grotere en rijkere landen”, zei Bloomberg. “Dit gebeurt gedeeltelijk vanwege pre-orders van dure vaccins, maar ook door het delen van informatie van patiënten na het vaccineren.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!