Israëlisch bedrijf komt met App om van afstand ondersteuning aan ouderen te bieden

Screenshot The Caring Company

Het in Israël gevestigde bedrijf The Caring Company heeft de CaringApp gelanceerd, een nieuwe app om op afstand ondersteuning en hulp te bieden aan oudere familieleden. Met behulp van slimme technologie kan het levensreddende momenten volgen en identificeren, zoals waarschuwingen voor vallen, gemoedstoestand en inactiviteit, meldt het financiële dagblad Calcalist.

Oprichter en CEO van The Caring Company, Enon Landenberg, zegt “als een bedrijf dat is opgericht met een visie om technologie te ontwikkelen die de wereld een betere plek zal maken met ontwikkelingen die bijdragen aan gezinscommunicatie, konden we de uitdagingen en gevaren die opkwamen in de gemeenschap van onze ouder wordende ouders niet negeren. Nu meer dan ooit, is de afstand tussen ons en onze oudere ouders merkbaar en kan deze in noodsituaties zeer kritiek zijn.”

Landenberg benadrukt dat de COVID-19, die een diepgaand effect heeft gehad op de oudere bevolking in Israël en de rest van de wereld, de belangrijkste inspiratiebron voor de CaringApp was. Maatregelen om afstand te houden en lockdowns kunnen eenzaamheid en lichamelijke inactiviteit veroorzaken, wat zowel mentaal als fysiek tot gezondheidsproblemen leidt.

CaringApp volgt gedrags- en fysieke veranderingen van de gebruiker en bevat functies zoals een noodknop die snelle toegang biedt tot belangrijke contacten; het volgen van de batterijstatus en een zorgverlener op de hoogte kan stellen van de nauwkeurige locaties als de telefoon ‘dood’ zou zijn; stemmingsmonitoring, die de stem van de gebruiker tijdens telefoongesprekken analyseert om de stemming te detecteren; en een valwaarschuwing die de bewegingssensor van de telefoon gebruikt om te detecteren of iemand van hoge leeftijd plotseling zal vallen.

The Caring Company werd in 2015 opgericht door Landenberg, die ook Bosco oprichtte, een app voor oudercommunicatie om de stemming bij kinderen te helpen detecteren in geval van cyberpesten. CaringApp voert momenteel een actieve fondsenwervingscampagne op fundit om geld in te zamelen om zijn diensten uit te breiden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)