Nieuw koosjer recept – Sappige kalkoenfilet

Foto via kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, en deze keer is dat een sappige kalkoenfilet.

Nu zult u zeggen kalkoenfilet is altijd droog en niet echt sappig te noemen. Daar heeft Brynie Greisman wat op gevonden, zoals blijkt uit zijn recept op Kosher.com.

Door gebruik van citroen, pruimenjam en witte wijn wordt deze kalkoen wel heel sappig en smaakvol.

Ingrediënten kalkoen

  • 1,30 – 1,6 kg kalkoenborst om te braden
  • 3-4 eetlepels (Gefen) Olijfolie
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • zout naar smaak (koosjer van Manischewitz)
  • peper, naar smaak

Ingrediënten saus

  • 1 kopje natuurlijke pruimenjam
  • 1/2 theelepel citroenschil (of naar smaak)
  • 2 eetlepels (Gefen) Olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn (Baron Herzog Chenin Blanc of andere droge witte wijn)

Bereidingswijze

Leg kalkoen in een braadpan of een bakvorm van 20 bij 30 centimeter.

Meng alle sausingrediënten door elkaar en giet over de kalkoen.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg zoete aardappelblokjes toe en blijf nog 15 minuten sauteren, af en toe roeren. Voeg ongeveer een tot twee minuten voor het einde de knoflook toe. Haal van het vuur. Breng op smaak met (koosjer) zout en peper. Laat het iets afkoelen.

Schep de groenten voorzichtig over het kalkoengebraad en druk ze voorzichtig naar erop zodat ze blijven plakken. Dek af en laat een nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit (175 graden Celsius).

Dek de kalkoen af ​​met Gefen Easy Baking Perkamentpapier en sluit goed af met aluminiumfolie. Plaats in de oven en bak gedurende twee uur en vijftien minuten. Bedruip het een of twee keer tijdens het bakken. Haal deksel er af en bak nog eens vijf minuten. Voeg eventueel een beetje heet water toe aan de pan. Laat het volledig afkoelen alvorens te snijden.

Tip: Zelf suikervrije pruimenjam maken is makkelijker dan je denkt, en het vult het huis met het meest hemelse aroma! Neem een ​​kilo ontpitte Hongaarse pruimen (schoon gewicht). Goed wassen. Voeg 1/2 tot 1 kopje appelsapconcentraat toe (afhankelijk van de zoetheid van pruimen). Kook op middelhoog vuur ongeveer 40 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg sap van een citroen toe (drie eetlepels) en kook nog vijf minuten. Laat iets afkoelen. Mengsel. Het is het beste om het in kleine containers in te vriezen, omdat de houdbaarheid, zelfs gekoeld, niet lang is. Heerlijk op brood, in taarten, yoghurt etc.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)