Israëlische banken Hapoalim en Leumi tekenen overeenkomst met Nationale Bank van Bahrein

Bank Hapoalim CEO Dov Kotler, rechts, ontmoet CEO van de Nationale Bank van Bahrein Jean-Christophe Durand in Manama, Bahrein in november 2020. Foto Bank Hapoalim

Het zijn soms korte persberichten met een mededeling over samenwerking tussen Israëlische bedrijven en bedrijven uit de Emiraten of Bahrein. De betekenis is groter.

Zoals het persbericht dat twee van de grootste Israëlische banken, Hapoalim en Leumi, een overeenkomst hebben ondertekend met de Nationale bank van Bahrein. De overeenkomsten mogen als historisch worden gezien nu ze de weg vrijmaken voor zakelijke partijen in beide landen om de economische banden aan te halen.

De overeenkomst van Hapoalim werd ondertekend door Hapoalim CEO Dov Kotler en de CEO van de Nationale bank van Bahrein, Jean-Christophe Durand.

In een persverklaring zei Kotler: “Het historische akkoord, zal klanten van beide banken in staat stellen om deals en banktransacties aan te gaan tussen partijen in Israël en Bahrein en de economische banden tussen de beide landen verder aanhalen”

De CEO van Leumi, Hanan Friedman, die de overeenkomst ondertekende met Jean-Christophe Durand, zei in een verklaring “dat het akkoord de infrastructuur zal leggen voor economische banden tussen de twee landen, waardoor investeringen, handel en handel in vreemde valuta en effecten mogelijk worden”

De Nationale Bank van Bahrein, genoteerd op de beurs van Bahrein, werd in 1957 opgericht als de eerste lokale bank van het Koninkrijk. Volgens haar website heeft het 29 vestigingen en is het actief in Bahrein, de VAE en Saoedi-Arabië.

Bank Hapoalim en Bank Leumi hadden in oktober al akkoorden ondertekend met banken uit de Verenigde Arabische Emiraten. Aan beide zijden is men enthousiast over de economische mogelijkheden van deze overeenkomsten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)