Opperrabbijn van Israël Yitzhak Yosef veroordeelt relschoppers en roept publiek op hen te mijden

Chief Sephardi Rabbi Yitzhak Yosef seen during a conference in the city of Beit Shemesh, January 13, 2016. Friends and family gathered on Wednesday to a conference in memory of Beit Shemesh Mayor infant who died last Thursday, seemingly as a result of being shaken. Photo by Yaakov Lederman/Flash90

De Sefardische opperrabbijn van Israël, Yitzhak Yosef, veroordeelde maandag de rellen die een dag eerder in Bnei Brak plaatsvonden en noemde de relschoppers “hangjongeren”.

“Hun weg is niet de weg van de Thora. We zijn allemaal zonen van Abraham, Isaak en Jacob en we worden allemaal bevolen om ‘je naaste lief te hebben als jezelf”, zei hij in een directe oproep tot degenen die bij de gebeurtenissen betrokken waren.

“Zeker, er is geen rechtvaardiging voor zulke ernstige daden. Degenen die zulke daden doen in de naam van de Torah, ontheiligen de hemelen,” aldus de Opperrabijn.

Rabbijn Yossef zei dat degenen die hebben deelgenomen aan de rellen door de samenleving ‘verloochend’ moesten worden. Hij drong er bij de welzijnsdiensten op aan “voor hen te zorgen” en hun opvoeders om “hun manieren te leren”.

Hij zei niettemin dat de jongeren die aan de rellen deelnamen “een minderheid” zijn en drong er bij de politie op aan terughoudendheid te betrachten omdat “wij broeders zijn”.

“Het is een heilige plicht van de burgemeesters en de welzijnsautoriteiten in de stad Bnei Brak om zich hard te maken voor de onmiddellijke zorg van deze jongeren, die tenslotte deel uitmaken ‘van ons vlees‘. Zij zijn natuurlijk een minderheid die het imago van de het hele ultraorthodoxe publiek aantasten, van wie de meesten ver verwijderd zijn van dergelijk gedrag. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!