In navolging van drones komt Elbit Israël met een onbemand schip

De Seagull in actie. Foto Elbit systems

De Seagull van Elbit uit Israël is een onbemand schip met een superieure capaciteit voor mijnbestrijdingsmaatregelen. Het schip vergemakkelijkt het opsporen van mijnen, inclusief detectie en neutralisatie van bodem-, afgemeerde en drijvende zeemijnen. De eerste schepen zijn verkocht aan een niet bij naam genoemd land in Azië.

Het vermogen ingezet te kunnen worden tegen onderzeeboten biedt een zeemacht een aanzienlijk tactisch voordeel door vijandige onderzeeërs effectief af te schrikken en te bedreigen met behulp van een collectie beschikbare wapens voor een aanzienlijk lager risico.

Met schakelbare, modulaire missie-payloadsuites, kan de Seagull elektronische oorlogsvoering, maritieme beveiliging, hydrografische en andere missies uitvoeren.

Voortbouwend op tientallen jaren ervaring en leiderschap op het gebied van onbemande systemen van Elbit Systems, biedt de Seagull zeemachten een ware krachtvermenigvuldiger. Seagull levert verbeterde prestaties voor maritieme operaties, vermindert het risico voor verlies aan mensenlevens en verlaagt de aanschaf- en bedrijfskosten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)