Hyundai investeert in Israëlische startup UVeye

Auto inspectie door UVeye. Screenshot video

Na Toyota, Volvo en Honda heeft nu ook Hyundai besloten te investeren in de Israëlische voertuig inspectie startup UVeye die daardoor de totale investering door de autofabrikanten ziet oplopen tot 40 miljoen dollar.

Volgens UVeye onderzoekt Hyundai het gebruik van haar inspectietechnologie die sensoren en camera’s gebruikt, samen met machine learning en computer vision-software voor de automatische externe inspectie van voertuigen, zowel voor zijn productielijnen als voor de verkoop van gebruikte auto’s.

UVeye ontwikkelt technologie voor de automatische externe inspectie van voertuigen. Het systeem scant het voertuig gedurende een paar seconden terwijl het in beweging is en kan externe of mechanische defecten detecteren, evenals abnormaliteiten, veranderingen aan de auto of vreemde voorwerpen die eraan vastzitten.

Opgericht in 2016 door de broers Amir en Ohad Hever, begon UVeye zijn reis in de defensiesector, maar schakelde al snel over naar de civiele markt.

“We werken over de hele wereld al met Hyundai samen aan verschillende andere projecten, waarbij auto-defecten snel worden gescand en gedetecteerd met behulp van AI en computervisie,” zei CEO Amir Hever.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)