‘We zullen nog lang met COVID-19 moeten leven’ zeggen Israëlische experts

“Israël en de wereld zullen nog lang moeten leven onder de schaduw van COVID-19 vanwege het huidige onvermogen om kinderen te vaccineren en door de verschillende mutaties van het coronavirus” volgens professor Eran Segal van het Weizmann Institute of Science en een van de vooraanstaande virologen in Israël.

Voordat de meer besmettelijke Britse en Zuid-Afrikaanse mutaties opkwamen, werd er door medische functionarissen geschat dat ongeveer 60-70 procent van de bevolking immuun moest worden om groepsimmuniteit te bereiken – hetzij door te herstellen van de ziekte of door zich te laten vaccineren.

“Dat had betekend dat bijna alle volwassenen zouden moeten worden ingeënt om groepsimmuniteit te bereiken, aangezien kinderen onder de 16 jaar – ongeveer 30% van de bevolking van het land – zijn uitgesloten van vaccinatie en er eerst nog langdurig onderzoek nodig is voordat ook zij kunnen worden gevaccineerd,” aldus professor Segal op Channel 13 News.

Professor Gili Regev-Yochay, de directeur van de Infectious Disease Epidemiology Unit van Sheba Medical Center voegde daaraan toe “omdat elke coronapatiënt meer mensen infecteert naarmate de gemuteerde varianten het overnemen, een hoger percentage van de bevolking – 80-90% – immuun moet worden om groepsimmuniteit te bereiken, wat betekent dat het niet kan worden bereikt zonder kinderen en tieners te vaccineren”.

“We kunnen pas groepsimmuniteit bereiken als kinderen worden gevaccineerd”, zei ze op Channel 13. “Op dit moment zie ik helaas dat het probleem van de groepsimmuniteit steeds verder weg is en we daardoor nog een langere tijd met het coronavirus zullen moeten leven.

“En wat dat mondkapje betreft”, voegde ze eraan toe, “dat zullen we in ieder geval tot de zomer of zelfs daarna moeten blijven dragen”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)