IAI levert voor meer dan $ 100 miljoen aan drone systemen in Aziatische landen (video’s)

Harop drone. Foto IAi

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft in een persbericht de ondertekening aangekondigd van drie belangrijke contracten met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar, waarin het suïcide drone systemen aan verschillende landen in Azië zal leveren.

De contracten omvatten het winnen van een internationale aanbesteding voor de verkoop van het multifunctionele – ‘ROTEM’-systeem – aan het buitenland, de verkoop van de marine versie van het HAROP-systeem aan de marine van een land in Azië en de verkoop van de grond versie van het HAROP-systeem aan een andere klant in Azië.

Harop drone. Foto IAI

Het Maritieme HAROP-systeem bevecht fregatten in het ‘marine theater’ en biedt een operationele oplossing voor een scala aan schepen, van offshore schepen tot gevechtsschepen. In een complex zee theater geeft het HAROP-systeem missie commandanten in een vloot van schepen de mogelijkheid om onafhankelijk en organisch informatie te verzamelen, doelen te beoordelen en aan te vallen. De door de HAROP verzamelde informatie wordt direct geïntegreerd in de controlekamer van het schip en maakt snelle, nauwkeurige en dodelijke besluitvorming mogelijk. Het gebruik van de HAROP op marine platforms is een operationeel alternatief en complementair element voor het gebruik van zee-zee raketten, met een breed scala aan

De HAROP is uitgerust met dag / nacht-camera’s en heeft de mogelijkheid om met maximale precisie zowel statische als bewegende doelen te zoeken, te vinden en aan te vallen, op land of op zee en op grote afstand. Een aanval kan plaatsvinden vanuit elke richting en vanuit elke aanvalshoek.

Rotem drone. Foto IAI

‘ROTEM’ is de eerste Vertical Take Off & Landing (VTOL) Tactical Suïcide drone, in gevechten bewezen en gebruikt in operaties door verschillende strijdkrachten in de wereld, als een klein rondhangend apparaat op basis van een drone en is een krachtige vermenigvuldiger voor tactische troepen in een reeks gevecht scenario’s, inclusief veiligheidsoperaties en manoeuvres.

Het systeem biedt een verkenning, observatie en aanval mogelijkheid met maximale autonome prestaties en integreert een eenvoudige en intuïtieve bediening interface die kan worden gebruikt door een enkele gebruiker vanaf een tablet.

De ‘ROTEM’ VTOL Tactical Loitering Munition draagt ​​dag- / nachtcamera’s, explosieven met een gewicht tot één kilogram en is optimaal ontworpen om gecombineerde inlichtingen-en aanvalsmissies uit te voeren. Het systeem bevat een uniek veiligheidsmechanisme dat het mogelijk maakt om veilig terug te keren naar de operator op de grond als er geen aanval werd uitgevoerd. Het ‘ROTEM’-systeem heeft zijn operationele doeltreffendheid bewezen voor nauwkeurige, chirurgische aanvallen op een reeks verschillende doelen.

IAI is een brandpunt van nationale en mondiale technologische knowhow op het gebied van aanvalssystemen, luchtverdediging, radars, satellieten, op afstand bediende vliegtuigen, voor burgerluchtvaart en cyber.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)