Opnieuw bekladding restaurant HaCarmel in Amsterdam

Foto HaCarmel op Facebook,

Na de zoveelste bekladding lijkt het er zo langzamerhand op dat het koosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam het ‘nationale symbool’ van Jodenhaat is geworden.

Al drie keer eerder blijkt de tekst ‘Find Jew’ op de ruiten van het restaurant te zijn geschreven, de laatste keer in mei 2020. Het is de Amsterdamse politie schijnbaar niet gelukt de daders te vinden.

Volgens de eigenaar Daniel Bar-on schijnt de tekst er deze keer in de nacht van vrijdag op zaterdag op de ruit van het restaurant te zijn geschreven. Daniel liet weten dat de daders op camerabeelden staan en dat er aangifte zal worden gedaan.

De amsterdamse politie roept via een oproep op Twitter getuigen op:

Het CIDI schreef op Twitter dat “restaurants het door de maatregelen door de corona pandemie al zwaar hebben en daar bovenop komt er voor HaCarmel ook nog eens Jodenhaat bij, een zin waar wij ons volledig achter stellen.

Met enige regelmaat is het restaurant HaCarmel slachtoffer van antisemitische aanvallen, bekladding en wat dies meer. Het wordt tijd dat antisemitisme in Nederland zwaarder wordt bestraft en niet wordt afgedaan met een lichte , of soms helemaal geen straf, en een bezoekje van de daders aan hulpverleners.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)