Podcast: het Internationaal Strafhof & de kwestie van jurisdictie

ICC Den Haag. Foto ICC

Op 5 februari publiceerde het Internationaal Strafhof (ICC) de beslissing van een kamer van drie rechters. De verhouding was 2 tegen 1. De uitslag: het ICC zou mogelijk de zogenaamde “situatie in Palestina” kunnen onderzoeken. Israël reageerde verontwaardigd.

In “ISRAEL IN NEDERLAND” van 17 februari blikt de Israëlische ambassade in Den Haag daarop terug maar kijken ze ook vooruit.

Ambassadeur Gilon zet vraagtekens bij de rechtsbevoegdheid van een Hof wat nauwelijks presteert. Legal Advisor Avigail Frisch Ben Avraham bespreekt het hoe en waarom van deze beslissing, die uiteindelijk het Hof zelf zal ondermijnen. Correspondent Joop Soesan in Netanya vertelt tenslotte hoe het nieuws in Israël is gevallen.

U kunt de podcast via deze link beluisteren https://soundcloud.com/israelinnederland/israel-het-internationaal-strafhof-icc-de-kwestie-van-juristictie

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)