77% van alle nieuwe besmettingen onder 39 jaar

Foto MDA

Twee zaken baren gezondheidsexperts in Israël zorgen, namelijk dat 77% van alle nieuwe dagelijkse besmettingen wordt ontdekt bij mensen jonger dan 39 jaar en dat het R-cijfer iets is gestegen en maandag uitkwam op 0,86. Aldus het Coronavirus National Information and Knowledge Center.

Volgens de gegevens zijn er maandag 4.677 nieuwe gevallen van het coronavirus ontdekt na ongeveer 69.000 tests, wat betekent dat 7% van de tests een positief resultaat opleverde, iets boven het wekelijkse gemiddelde van 6,5%. Slechts 6,2% was ouder dan 60, meldt Ynet.

Er zijn 797 patiënten met het COVID-19 virus in ernstige toestand opgenomen in de verschillende ziekenhuizen van het land, waarvan er 248 van hen zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Sinds het uitbreken van de pandemie in Israël zijn 5.604 mensen overleden als gevolg van complicaties in verband met het coronavirus.

Het Coronavirus National Information and Knowledge Center waarschuwt dat ondanks de daling van de gemiddelde leeftijd van patiënten, de omvang van de infecties en het feit dat een deel van de bevolking nog niet tegen COVID-19 is gevaccineerd, een langzame afname van ernstige ziekten veroorzaken.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdagochtend bekend dat meer dan 70 procent van de Israëli’s ouder dan 16 jaar ten minste één dosis van het COVID-19-vaccin heeft gekregen.

Van de bijna 5 miljoen ingeënte Israëlis, hebben er meer dan 3 miljoen ook de tweede vaccinatie gekregen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)