‘Windtulips’ een Nederlands klinkende naam voor een Israëlisch product

De <em>Windtulp</em> turbines in Amsterdam. Foto Windtulp

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze kleine windturbines hebben een Nederlandse klinkende naam maar zijn ontworpen door een Israëlisch bedrijf, worden onder andere gemaakt en verkocht in Nederland en zijn ook in actie te bewonderen in Nederlandse plaatsen, waaronder Amsterdam.

En om het verhaal maar meteen compleet te maken, Flower Turbines houdt kantoor in New York, maar Het leidende engineeringteam bevindt zich in Israël en de Wind Tulip heeft patenten van de VS, EU, Israël, Australië, India, Canada en China.

Het bedrijf ontving de Dutch Sustainability Award 2019 na deelname aan de maritieme accelerator PortXL in Rotterdam. Onlangs zijn in een Nederlandse jachthaven Wind Tulips geïnstalleerd op een container.

Gevormd als slanke bloemen in diverse kleuren en maten (1 meter, 3 meter en 6 meter hoog) voor kleinschalige installaties, zijn Windtulpen ontworpen om dubbel werk te doen als ecokunst op het dak van een huis, winkelen winkelcentrum, school of wolkenkrabber.

“Veel kleine windturbines zijn luidruchtig, inefficiënt en interfereren met elkaar als ze in groepen worden geplaatst. Bovendien zijn de grotere groot en onhandig – prima voor een industriegebied, maar niet zo mooi voor een woongebied ”, zegt dr. Daniel Farb, de uitvinder van de in Israël ontwikkelde Wind Tulip van Flower Turbines tegen ISRAEL21C.

Het unieke aerodynamische ontwerp van Wind Tulips maakt ze stil, efficiënt en in staat om tot 50 procent meer elektriciteit in clusters te produceren omdat ze luchtstromen aan elkaar voeden, zegt Farb.

Dat is een gamechanger. Het betekent dat je windmolenparken kunt maken van kleine turbines ”, zegt CEO Farb, die onlangs door het Amerikaanse ministerie van Energie als innovator voor 2021 is uitgekozen .

“Dit is de basis van wat ik hoop dat het een groot wereldwijd bedrijf wordt”,

Farb vertelt ISRAEL21c dat zijn windturbines goed kunnen werken in elk kustgebied, op bergen en in vlaktes – overal met harde wind.

Een toplocatie is de zeegrens van Noord-Europa, waar hoge windsnelheden, hoge elektriciteitsprijzen en een motivatie om duurzame economieën te creëren Flower Turbines een potentieel van € 60 miljard ($ 72,8) aan totale omzet opleveren, zegt Farb.

“In de Verenigde Staten hebben de Great Plains honderdduizenden vierkante kilometers van de beste windlocatie ter wereld”, voegt hij eraan toe.

“Er gebeurt daar veel op het gebied van grote turbines, maar geen kleine turbines. We hopen dat te veranderen. “

De turbines zijn ook vogelvriendelijk, zoals deze video uit Colombia laat zien.

Farb zegt dat Flower Turbines geen directe concurrentie heeft “omdat niemand anders de problemen van efficiëntie en geluid heeft opgelost en ze niet het clustereffect hebben dat de onze hebben.”

En, voegt hij eraan toe: “Een ander ding dat mensen ervan weerhoudt kleine windturbines te kopen, is dat ze het ontwerp niet mooi vinden. Ons ontwerp, gemaakt in Israël, is prachtig.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)