Grote IDF oefening ‘Lightning Storm’ is beëindigd

Troepen die deelnamen aan de oefening. Foto IDF woordvoerders eenheid

De grote IDF oefening “Lightning Storm” (Bliksemstorm) is ten einde. Een deel van de oefening was de toepassing van de lessen die zijn getrokken uit de recente operationele gebeurtenissen aan de Libanese grens; de gevechtsprocedures en operationele plannen werden aangescherpt tegen de achtergrond van een mogelijke escalatie; en de samenwerking tussen het verzamelen van inlichtingen, luchtsteun, inlichtingen en vuursystemen werd geoefend. De oefening omvatte ook de werking van het uniforme aanvalssysteem van de IDF – de “Circle of Fire” genaamd.

Ook de Israëlische luchtmacht nam aan de oefening deel. Foto IDF woordvoerders eenheid

Troepen van het Noordelijk Commando namen deel aan de oefening, samen met andere troepen van de luchtmacht en de marine, het directoraat Computerservice en Cyberdefensie, het directoraat Inlichtingen en de Israëlische politie.

Foto IDF woordvoerders eenheid

“De oefening die we uitvoerden, verbeterde onze paraatheid tegen Hezbollah. We verhoogden de competentie van onze strijdkrachten en commandanten voor oorlogstijd; we leerden en verbeterden, we begrepen de noodzaak van snelle offensieve actie en gebruikten creativiteit op het slagveld. Het Noordelijk Commando en de 91st Divisie zullen waar nodig blijven opereren om veiligheid te bieden aan de inwoners van het noorden”, aldus de commandant van de Galilea-divisie, Brig. Gen. Shlomi Binder, in een verklaring.

De door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah, die een arsenaal van ongeveer 190.000 raketten en mortiergranaten heeft, wordt beschouwd als de belangrijkste militaire bedreiging voor de IDF.

Opperbevelhebber van de IDF Aviv Kochavi (L). Foto IDF woordvoerders eenheid

Tijdens de laatste dag van de oefening bezocht de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, de oefening en onderzocht de bereidheid van de troepen op de grond voor verdedigings- en aanvalsscenario’s, waaronder plotselinge operationele gebeurtenissen aan de grens, het snel troepen overbrengen, snel terug schieten , en verdediging van noordelijke steden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!