Abu Dhabi Investment Office gaat samenwerken met twee Israëlische investeringsinstanties

Ter illustratie. Foto ADIO

Om de samenwerking in de private sector op het gebied van investeringen en innovatie te verbeteren, heeft het Abu Dhabi Investment Office (ADIO) overeenkomsten getekend met twee Israëlische instanties, Invest in Israel en de Israel Innovation Authority.

Volgens de verklaring van AIDO maken de overeenkomsten deel uit van een reeks strategische initiatieven die ADIO onderneemt om meer kansen voor de particuliere sector in Israël te creëren.

Binnen het Israëlische Ministerie van Economie en Industrie dient Invest in Israel als het bureau voor investeringspromotie. Voor buitenlandse investeerders dient het als een one-stop-shop. Daarnaast verbindt het de private en publieke sector met als doel investeringen in Israël aan te trekken.

Als onderdeel van de overeenkomsten zal ADIO nauw samenwerken met beide organisaties om samenwerkingsmogelijkheden tussen bedrijven in het emiraat en in Israël mogelijk te maken.

Mohammed Ali Al Shorafa, voorzitter van het Abu Dhabi Department of Economic Development (ADDED) zei in de verklaring “dat Abu Dhabi synergie met Israëlische bedrijven in diverse innovatiegerichte sectoren ziet”.

De Israëlische minister van Economie en Industrie, Amir Peretz, zei in de verklaring dat “door onderlinge afstemming de economische dialoog tussen Israël en de VAE verder zal versterken en de samenwerking tussen de naties zal worden bevorderd”.

De overeenkomsten maken deel uit van een reeks officiële partnerschappen die ADIO heeft gesloten met Israëlische bedrijven en instellingen, waaronder het Israël Export Institute. ADIO opende onlangs zijn eerste internationale kantoor in Tel Aviv.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)