Vacatures bij Israëlische startups blijven stijgen

Het aantal vacatures van de wereldwijde portfoliobedrijven van het Israëlische venture bedrijf OurCrowd is meer dan verdubbeld, van 350 in juni 2020 tot 912 in december 2020.

Uit de Quarterly OurCrowd Jobs Index, gepubliceerd op 23 februari, blijkt dat high-tech startups, ondersteund door het in Jeruzalem gevestigde venture-platform, honderden posities proberen te vervullen ondanks de recordhoge werkloosheid, meldt ISRAEL21C.

Tijdens het vierde kwartaal van 2020 plaatsten de OurCrowd-bedrijven elke dag gemiddeld 14 vacatures, een stijging van 13 per dag tijdens het derde kwartaal en 10 per dag tijdens het tweede kwartaal, toen de onzekerheid over de pandemie en de economie op zijn hoogtepunt was.

Het aantal vacatures bij 100 van de Israëlische portefeuillebedrijven en fondsen steeg in dezelfde periode met 400 procent tot meer dan 200.

Bedrijven die zijn geïnterviewd sinds de pandemie begin 2020 begon, meldden dat de vraag naar software-ingenieurs het snelst is gegroeid. Ongeveer een derde van hen zei dat ze tijdens de pandemie beduidend meer mensen hebben aangenomen dan voorheen. Bovendien voorspellen ze een aanhoudende banengroei in 2021.

“We zullen ons wereldwijde team in 2021 verder uitbreiden”, zegt Howard Edelstein, CEO van BioCatch, een bedrijf op het gebied van gedragsbiometrie dat fraudepreventieoplossingen levert aan financiële diensten.

De vacatures van BioCatch kregen meer klikken dan enig ander portfoliobedrijf van OurCrowd in het vierde kwartaal van 2020. “Met bijna 200 medewerkers aan boord nemen we op alle afdelingen mensen in dienst en hopen we tegen het einde van dit jaar te groeien tot 250 medewerkers”, aldus Edelstein.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)