Campagne om expat techneuten naar Israël terug te halen

Ter illustratie. Tel Aviv , screenshot YouTube

Afgelopen woensdag is een nieuw initiatief van de Israel Innovation Authority van start gegaan om Israëlische hightechwerkers in het buitenland te overtuigen om terug te keren naar Israël.

Het Back2Tech-project werd geïnitieerd en gefinancierd door de Israel Innovation Authority en is bedoeld om het overweldigende tekort aan hightech-werknemers in Israël op te lossen, meldt Calcalist.

Volgens schattingen zijn er momenteel 600.000 Israëliërs die buiten Israël wonen, van wie er 10.000 in de hightechsector werken. Het Back2Tech-programma zal samenwerken met Israëlische hightech expats en startups die hen een positie kunnen verzekeren bij terugkeer. In sommigen posities kan al op afstand worden begonnen.

Volgens Yotam Tzuker van CQ Global, die de aanbesteding heeft gekregen om het programma uit te voeren, heeft de hightechsector het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en is er momenteel een tekort aan 18.500 werknemers. De coronapandemie was ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de wens van Israëliërs om naar huis terug te keren, merkte hij op.

In het verleden zijn Israëliërs begonnen naar het buitenland te verhuizen, maar tegenwoordig verandert de trend en lijken de arbeidsomstandigheden en-opties in Israël steeds aantrekkelijker te worden. CQ Global, die deze vondsten blootlegde, is een headhunting-bedrijf dat zich richt op de technologiesector.

Tzuker legde uit dat velen in het verleden dachten dat de markt in Israël onvolwassen was en alleen in staat was om kleine startups te onderhouden die later zouden worden verkocht aan grotere wereldwijde bedrijven. De situatie is echter inmiddels veranderd Israëlische ondernemers slagen erin om startups om te zetten in grote bedrijven en zijn leiders in hun sector.

Ook andere bedrijven, zoals techreuzen, richten R & D-centra op in Israël. De pandemie heeft Israëliërs ervan overtuigd dat werken op afstand mogelijk is en dat hightechbedrijven niet langer hun hoofdkantoor in Silicon Valley hoeven te hebben.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)