Israëlische ritmische gymnastiek turnster wint goud in Bulgarije

Screenshot YouTube

Een top prestatie van de Israëlische ritmische turnster Linoy Ashram die afgelopen zaterdag de gouden medaille won op de wereldkampioenschappen in Bulgarije.

“Dit is de eerste internationale wedstrijd waar Linoy dit seizoen naartoe ging en ze introduceerde nieuwe oefeningen met hogere moeilijkheidsgraden en we zijn trots op haar voor dit uitstekende resultaat, zonder twijfel het resultaat van hard door Linoy en haar coach, Ayelet Sussman”, aldus de Israëlische gymnastiekbond in een reactie.

Ashram won het allround individuele evenement met een totaal van 98,450 punten, en won de aparte oefeningen met hoepel, bal, clubs en lint, ruim voor de Bulgaarse Boryana Kaleyn die op de tweede plek eindigde.

De competitie is een van de vier ritmische gymnastiekwedstrijden voor de Wereldbeker voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2021 en fungeert als een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen.

In november won Ashram een gouden medaille op de Europese kampioenschappen in Kiev, Oekraïne, waar ze ternauwernood de Wit-Russische Alina Harnasko versloeg om de allround titel mee naar huis te nemen, met een totaalscore van 100,9.