Israël Aircraft Industries en Matrix werken samen aan een AI ontwikkelingscentrum

IAI’s President & CEO Boaz Levy en Matrix CEO Moti Gutman. Foto IAI / Israel Hadari

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een overeenkomst getekend met het in Herzeliya gevestigde Matrix, een kunstmatige intelligentie en machine learning-applicatieservice om een ​​gezamenlijk AI-excellentiecentrum te openen.

“De samenwerking met Matrix Defense maakt deel uit van de open innovatie die IAI promoot”, legt Inbal Kreiss uit, hoofd van IAI’s Systems Missiles & Space Group Innovation Center.

IAI maakt al een paar jaar gebruik van kunstmatige intelligentie, maar zal nu het nieuwe excellentiecentrum gebruiken om samen met Matrix Defense te werken aan het opschalen van de reeds bestaande capaciteiten en tegelijkertijd nieuwe te ontwikkelen. 

Volgens Ron Barak, hoofd AI-onderzoek bij Matrix Defense, heeft Matrix in de loop der jaren een toonaangevend AI-onderzoekscentrum opgebouwd dat de nadruk legt op deep learning. “De oplossingen van Matrix zijn geïntegreerd in een breed scala aan informatie genererende kanalen en digitale transformatie, waardoor ze aanzienlijke waarde bieden aan onze civiele en defensieklanten. Wij geloven dat de bundeling van de krachten met de experts van IAI de twee bedrijven in staat zal stellen baanbrekende capaciteiten te creëren voor de kernactiviteiten van IAI”.

IAI werd opgericht in 1953 en is een van Israëls grootste tech werkgevers. Het is een lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf dat technologieën ontwikkelt voor de ruimte-, lucht-, land-, zee- en cybermarkten. Matrix Defense heeft meer dan 30 jaar ervaring in engineering, systeemontwikkeling, cyber en deep learning-verdediging. Tot de klanten behoren het Ministerie van Defensie en het Israëlische leger, met name op het gebied van lucht- en raketverdediging en de ontwikkeling van cybersystemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)