Aleph Farms brengt gekweekte biefstuk op Braziliaanse markt

Een gekweekte biefstuk. Foto Aleph Farms

De Israëlische startup Aleph Farms en BRF SA, een wereldwijde Braziliaanse vlees- en voedselproducent, hebben een overeenkomst ondertekend om gecultiveerd vlees naar de Braziliaanse markt te brengen.

Volgens de overeenkomst zullen Aleph en BRF samen gecultiveerd vlees ontwikkelen en produceren met behulp van Aleph’s gepatenteerde BioFarm-technologie. BRF zal de gekweekte rundvleesproducten in Brazilië distribueren.

Dit partnerschap zal de toeleveringsketen van BRF versterken en de impact op het milieu verminderen. Het productaanbod van het bedrijf wordt gediversifieerd om te voldoen aan de groeiende vraag van de consument naar een verscheidenheid aan vleesproducten, aldus het persbericht.

Biefstuk van gekweekt vlees. Foto Aleph Farms

Na eerder met het Japanse Food Industry Group van de Mitsubishi Corporation een soortgelijke overeenkomst te hebben getekend om gekweekt vlees op de Japanse tafels te brengen, is deze tweede overeenkomst een enorme stap omdat Brazilianen grote vleeseters zijn.

BRF is een van de grootste vleesproducenten ter wereld met meer dan 30 merken in haar portfolio. Met een omzet van ongeveer ongeveer 7,25 miljard dollar en een investering van ongeveer 28,81 miljoen dollar in projecten om de impact op het milieu te verminderen, maakt de samenwerking met Aleph deel uit van de 2030 Vision-strategie van BRF.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)