Onderzoek uit Israël: vaccins effectief tegen alle varianten van het coronavirus

Ter illustratie. Screening voor Groene Pas houders. Screenshot YouTube

Goed nieuws voor iedereen die gevaccineerd is: uit voorlopig onderzoek in Israël blijkt dat de vaccins effectief zijn tegen alle varianten van het coronavirus, meldt Channel 12.

Volgens het bericht is het ministerie van Volksgezondheid ongeveer een maand geleden begonnen met een onderzoek om erachter te komen of er mutaties bestaan die resistent zijn tegen de vaccins.

Bij het onderzoek werden alle monsters van personen die positief testten op coronavirus en die ook volledig waren gevaccineerd afgeleverd bij het centrale DNA-sequencing laboratorium van het ministerie van Volksgezondheid in het Sheba-Tel Hashomer Medical Center.

Als de sequentiebepaling een specifieke mutatie met hoge prevalentie aan het licht zou hebben gebracht, zou dit hebben betekend dat de mutatie resistent was tegen het vaccin.

Maar volgens de eerste resultaten kwamen de stammen die in de monsters werden gevonden overeen met hun verspreiding onder de algemene bevolking.

Met andere woorden, er is momenteel geen bewijs gevonden dat suggereert dat er in het land een vaccinresistente mutatie bestaat. Het ministerie van Volksgezondheid zal blijven onderzoeken om te controleren dat de voorlopige resultaten juist zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)