Ook in Jeruzalem massa bijeenkomsten tijdens Poerim

Poeriemfeest in de Machane Yehuda mart. Screenshot KAN nieuws

Na eerder grote Poerim feesten in Tel Aviv en andere plaatsen in Israël vond zondag de viering van Poerim in Jeruzalem plaats. Vanwege het stopzetten van het openbaar vervoer uit omliggende plaatsen liepen honderden, voornamelijk ultraorthodoxe feestgangers via de snelwegen naar Jeruzalem.

In Jeruzalem wordt Poeriem altijd een dag later gevierd, zo wil de traditie en heet het Shushan Purim. Vooral in de ultraorthodoxe wijken waren duizenden mensen al of niet verkleed op de been, waarbij niemand zich aan de geldende COVID-19 regels hield.

Uitgebreide feesten inden plaats op de Machane Yehuda markt waarbij in een aantal gevallen politie probeerde de orde te handhaven.

In de ‘Great Beit Midrash’ in Jerusalem kwamen duizenden, naar men zegt gevaccineerde aanhangers van de Gur dynastie, bijelkaar. Slechts een enkeling droeg een of andere vorm van gezichtsbescherming.

In de wijk Mea Shearim werd een man gedood nadat een bus over hem heen was gereden. De Arabische bestuurder zei dat zijn bus met stenen werd bekogeld en hij probeerde te vluchten. Omstanders bevestigden dit verhaal.

Nadat hij over de man was gereden vluchtte de chauffeur te voet maar werd later door de politie aangehouden.

Disclaimer: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat naar aanleiding van de gebeurtenissen in Tel Aviv en Jeruzalem, de komende twee weken zal worden gekeken naar de besmettingscijfers, omdat er wordt verwacht dat deze door de Poerim feesten zullen stijgen.

Ook werd gezegd dat overwogen wordt de geplande derde fase van opening van de economie op 7 maart, uit te stellen. Omdat dit soort uitspraken in het recente verleden eerder zijn gedaan wordt daar echter niet veel waarde aangehecht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)