Verenigde Arabische Emiraten gaan 10 miljard dollar investeren in Israëlische bedrijven

Screenshot na ondertekening Abraham Akkoorden

De Verenigde Arabische Emiraten hebben donderdag bekend gemaakt een investeringsfonds van 10 miljard dollar op te zetten voor investeringen in Israël in sectoren als energieproductie, water, ruimtevaart, gezondheidszorg en landbouw.

Volgens het officiële persbureau van de Emiraten, WAM, werd het besluit genomen na een “constructief” telefoongesprek tussen de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed en premier Benjamin Netanyahu.

“Het fonds zal voortbouwen op de nu al historische Abraham-akkoorden en heeft tot doel de economische banden tussen twee van de meest bloeiende economieën in de regio te versterken door investeringen en partnermogelijkheden te ontsluiten om sociaaleconomische vooruitgang te stimuleren”, aldus WAM.

Het persbureau voegde er aan toe dat: “de toewijzingen van fondsen afkomstig zullen zijn van overheidsinstellingen en instellingen uit de particuliere sector”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)