Werkzaamheid Pfizer in Israël voor 97% effectief

Ter illustratie. Foto Pfizer

Aanvankelijk werd gedacht dat Pfizer voor 94% effectief zou zijn, maar uit onderzoek door farmaceutische bedrijven blijkt het vaccin 97% bescherming te bieden.

Deze conclusie is gebaseerd op vaccinatie gegevens van 17 januari tot 6 maart. Een eerder onderzoek tussen 20 december 2020 en 1 februari 2021 had aangetoond dat het effectief is om symptomatische ziekten te voorkomen bij 94 procent en bij asymptomatische ziekte bij 92 procent.

In een verklaring zegt Pfizer dat dit van belang kan zijn voor landen over de hele wereld.

De Israëlische inentingscampagne is de snelste ter wereld: ongeveer 40 procent van de bevolking is al volledig tegen het virus gevaccineerd.

In Israël, dat in december zijn vaccinatiecampagne lanceerde, zijn nu 5,04 miljoen (58,2%) mensen gevaccineerd, waarvan 3,94 miljoen (45,5%) ook de tweede dosis hebben gekregen.

“De besmettingen onder de volledig gevaccineerde bevolking zijn enorm gedaald in vergelijking met de niet-gevaccineerde bevolking, met een duidelijke afname van het aantal ziekenhuisgevallen als gevolg van COVID-19”, zei Chezy Levy, directeur van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!