Brief van de Israëlische ambassadeur in Nederland aan de lezers van Joods.nl

Z.E. Naor Gilon

Beste vrienden van JoodsNL,

Het is een wonder dat we, tegen alle verwachtingen in, het mogen beleven 73 jaar onafhankelijkheid van de derde Joodse staat te vieren. Israël heeft — zoals elk land — zo zijn problemen. Bijvoorbeeld het feit dat we in twee jaar tijd vier verkiezingscampagnes hebben gehad. Tegelijkertijd heeft Israël opmerkelijke prestaties geleverd. Ik geef een paar voorbeelden.

Vier vredesakkoorden met de VAE, Bahrein, Marokko en Soedan, islamitische buurlanden Israël. Israël is een zeer energiek en dynamisch land, ook wel bekend als de start-up natie, vanwege zijn grote prestaties op het gebied van innovatie. Israël werd ook wereldleider in vaccinatie tegen corona, waardoor we geleidelijk terug kunnen gaan naar de normaliteit die we kenden vóór corona uitbrak.

De bilaterale betrekkingen tussen Israël en Nederland zijn goed. We kijken elkaar recht in de ​​ogen en zijn het over veel zaken eens. Die waarover we het niet eens zijn, bespreken we eerlijk en open met elkaar. Ons doel als ambassade is om deze relaties verder te verbeteren.

Ik weet dat de Joodse gemeenschap in Nederland, net als die in andere delen van Europa, zich in toenemende mate zorgen maakt over antisemitisme, deels vanwege corona-kwesties, deels vanwege andere problemen. Helaas moeten we korte tijd na de Holocaust — 75 jaar later is relatief gezien best kort — opnieuw de kwestie van antisemitisme onder ogen zien. Wij hebben als ambassade veel aandacht hiervoor en werken samen met de Joodse gemeenschap en de Nederlandse regering om elke vorm van antisemitisme te bestrijden.

Ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om ons allemaal een voorspoedig jaar, gezondheid en succes toe te wensen! Aan u, aan ons, aan de staat Israël en aan Nederland.

Naor Gilon Ambassadeur van Israël in Nederland

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)