Google gaat in Israël processoren ontwikkelen

Google Haifa. Foto Google

Google heeft aangekondigd dat het in Israël een ontwikkelingscentrum opzet voor processoren en aangepaste chips.

Volgens het persbericht gaat Google zich richten op Systemen op Chips (SoC), waarbij “meerdere functies op dezelfde chip zitten, of op meerdere chips in één processor, in plaats van in de moederborden.”

Terwijl het moederbord ooit het systeem was dat werd gebruikt processoren, netwerken, opslagapparaten en geheugen van verschillende leveranciers te integreren, is dit niet langer voldoende omdat hogere prestaties en minder stroomverbruik nodig zijn.

Google voegde verder toe dat: “de toekomst van de cloud infrastructuur er rooskleurig uitziet en snel verandert. We blijven eraan werken om aan de computer behoeften van de wereld te voldoen”.

“We hebben lang naar Israël gekeken voor nieuwe technologieën, waaronder Waze, Call Screen, overstromingsvoorspelling, krachtige functies in Zoeken en Velostra’s cloud migratietools en we kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in dit wereldwijde innovatiecentrum te vergroten,” aldus Google.

Google heeft in de loop der jaren verschillende verwerkingseenheden aan klanten geïntroduceerd, waaronder de Tensor Processing Unit in 2015, Video Processing Units in 2018 en Open Titan in 2019.

Google heeft sinds 2005 R & D-activiteiten in Israël, in Haifa en Tel Aviv, met teams die zich bezighouden met machine learning, kunstmatige intelligentie, natuurlijke taalverwerking en machine-perceptie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)