Israëlische Ree Automotive gaat samenwerken met Magna International

De verschillende EV platformen van REE. Screenshot YouTube

REE Automotive Ltd (REE), een innovator op het gebied van e-mobiliteit uit Israël, gaat samenwerken met Magna International Inc, een van de grootste toeleveranciers in de branche, om modulaire elektrische voertuigen (MEV’s) op de markt te brengen.

REE onthulde in juli 2019 het ruimtebesparend platform specifiek voor de markt voor elektrische voertuigen (EV). Het platte ontwerp “biedt het klanten de vrijheid om elke vorm of afmeting van het ontwerp erop te plaatsen”, aldus het bedrijf.

De strategische samenwerking is bedoelt om REE’s baanbrekende REEcornerTM-technologie met Magna’s expertise op het gebied van voertuigsysteemintegratie en fabricagemogelijkheden te combineren.

De voertuigen gebaseerd op het platform van REE zullen onder de merknaam “Powered by REE” worden aangeboden. De startup zegt al duizenden bestellingen genoteerd te hebben.

REE en Magna willen ook de mogelijke samenwerking op het gebied van wereldwijde mobiliteit onderzoeken door de oprichting van een “Mobility-as-a-Service” (MaaS) -onderneming in de sector van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) gebruikmakend van REE’s eigen X-by-Wire REEcorner en Magna’s industriële capaciteiten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)