Israëlische startup Aidoc gaat samenwerken met Radiology Partners in de VS

Screenshot AIdoc.

Radiology Partners (RP), de toonaangevende radiologiepraktijk in de VS die met 2.800 radiologen die diensten verleent aan meer dan 1.750 ziekenhuizen in de VS, heeft aangekondigd dat het een strategische alliantie is aangegaan met het in Israël gevestigde Aidoc, de toonaangevende leverancier van kunstmatige intelligentie oplossingen voor medische beeldvorming.

Aidoc’s oplossingen helpen radiologen sneller en nauwkeuriger een diagnose te stellen, wat leidt tot betere zorg en lagere kosten voor de patiënt, de betaler en het gezondheidssysteem. 

Aidoc is al geïntegreerd in de klinische workflow op honderden locaties wereldwijd, waarbij radiologen op de hoogte worden gesteld van miljoenen gevallen en de doorlooptijd met meer dan 30% wordt verbeterd.

“Gezondheidssystemen beginnen te beseffen dat ze een zakelijke benadering van AI nodig hebben en dat het onmogelijk zal worden om gefragmenteerde, niche AI-oplossingen voor elke subspecialiteit toe te passen”, aldus Elad Walach, CEO en mede-oprichter van Aidoc.“

Naarmate AI steeds meer geïntegreerd raakt in de praktijk van de radioloog, is het van cruciaal belang dat de technologie rekening houdt met een diverse patiëntenpopulatie om passende zorg te kunnen bieden. 

Aidoc-ontwikkelaars waren zich bewust van mogelijke bias-risico’s en trainden het platform met behulp van de meest complexe, heterogene en geografisch diverse gegevens die beschikbaar zijn om dergelijke beperkingen te bestrijden. 

Het partnerschap met RP biedt de mogelijkheid om instrumenten te ontwikkelen en voortdurend te verfijnen in een heterogene portefeuille van zorglocaties in 30 staten, de grootste verzameling real-world radiologiegegevens die beschikbaar is in de VS.     

Naast de brede implementatie zullen RP en Aidoc als partners nieuwe klinische programma’s en op AI gebaseerde radiologiediensten ontwikkelen om de impact van AI in de klinische zorg te vergroten. Andere samenwerkingsgebieden zijn real-world data, post-market surveillance, marketing, distributie en artsenopleiding, training en feedback. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)