Israëlische ziekenhuizen sluiten hun corona-afdelingen

het<em> Rambam Health Care Campus </em>in Haifa. Foto YouTube

Met meer dan 50% van de Israëlische bevolking volledig gevaccineerd en een daling van het besmettingspercentage tot enkele cijfers, melden sommige medische centra dat er de afgelopen dagen geen nieuwe coronapatiënten meer zijn opgenomen.

Nog maar kort geleden moesten konvooien ambulances met coronapatiënten urenlang buiten de de ziekenhuizen en medische centra wachten tot er een IC-bed beschikbaar kwam en de patiënten konden worden opgenomen.

Nu echter is de realiteit volledig veranderd, met ziekenhuizen in het hele land die melden dat ze amper nieuwe patiënten op hun corona-afdelingen opnemen.

Volgens gegevens verzameld door Ynet, zijn er de afgelopen dagen op het Rambam Health Care Campus in Haifa geen nieuwe patiënten opgenomen. Enkele maanden geleden kwamen er dagelijks 15 patiënten per dag bij. Ook het Meir Medical Center van Kfar Sava meldde dinsdag geen nieuwe patiënten.

Ook het Sheba Medical Center in Ramat Gan en het Rabin Medical Center in Petah Tikva meldden elk dat er sinds dinsdag slechts één nieuwe patiënt is bijgekomen, in tegenstelling tot de 30 nieuwe patiënten die slechts een paar maanden geleden dagelijks werden opgenomen.

Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid behandelen ziekenhuizen momenteel 385 ernstige coronagevallen, in tegenstelling tot bijna 1.200 patiënten die in januari in ernstige toestand in de ziekenhuizen werden behandeld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)