Miljardair Paul Singer start technisch onderzoeksinstituut

Paul Singer (R). Screenshot YouTube

De in New York wonende miljardair, hedgefondsbeheerder en filantroop Paul Singer is van plan een nieuw economisch onderzoeks- en beleidsinstituut in Israël op te richten.

Er zal worden samengewerkt met Start-Up Nation Central, een onafhankelijke non-profitorganisatie die Singer in 2013 heeft opgericht om internationale zaken- en regeringsleiders in contact te brengen met Israëlische technologie.

Het onderzoeksteam zal empirisch onderzoek uitvoeren, uitdagingen aangaan die verband houden met de groei van de innovatie-economie en samenwerken met spelers in de sector. In de verklaring staat te lezen dat “bijzondere aandacht zal worden besteed aan onderzoeks- en co-innovatieprojecten die kunnen ontstaan ​​uit diplomatieke doorbraken met de VAE en andere Arabische landen, als onderdeel van de normalisatie van de banden na de Abraham-akkoorden”.

Analisten die bij Start-Up Nation Central werken, zullen naar het nieuwe instituut verhuizen en zullen worden vergezeld door andere fulltime onderzoekers, zei een woordvoerder van de non-profitorganisatie.

Uri Gabai, co-algemeen directeur van Start-Up Nation Central, zal fungeren als oprichter en CEO van het nieuwe instituut. Voordat hij bij Start-Up Nation Central kwam, was Gabai VP Strategie bij de Israel Innovation Authority, waar hij verantwoordelijk was voor het uiteenzetten van het technologiebeleid van het land en het bevorderen van het technische ecosysteem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)