Voor het eerst Israëlische vrouw op IBM lijst van toonaangevende vrouwen in Kunstmatige Intelligentie

Hagit Tzafrir. Foto IBM

De jaarlijkse ‘Women Leaders in AI” lijst van IBM heeft de Israëlische Hagit Tzafrir van Harel Insurance uit 40 professionals uit 18 landen gekozen die AI gebruiken om innovatie te stimuleren.

Voor de eerste keer in zijn driejarige geschiedenis bevat IBM’s jaarlijkse lijst van ‘s werelds 40 toonaangevende vrouwen op het gebied van kunstmatige intelligentie een Israëlische – Hagit Tzafrir, hoofd van de Health Division bij Harel Insurance and Finance Group .

Tzafrir werd door de multinational geselecteerd als erkenning voor haar kunstmatige intelligentieproject “Ella the Digital Assistant” dat digitale klantenservice biedt op de website van Harel en WhatsApp, meldt ISRAEL21C.

Volgens IBM vertegenwoordigen vrouwen slechts 26 procent van het AI-personeel. “IBM heeft het ‘Women Leaders in AI’programma gelanceerd als een kracht voor verandering, omdat we geloven dat inclusiviteit en gendergelijkheid tot betere resultaten leiden.”

De lijst bevat 115 onderscheidingen uit 25 landen.

De vermelding over Tzafrir luidt: “Harel Insurance & Finance, de grootste verzekeringsgroep in Israël, richtte zich op verschillende belangrijke processen in ziektekostenverzekeringen die volledig of gedeeltelijk geautomatiseerd konden worden met behulp van AI. Ze werkten samen met IBM om een ​​unieke bot voor de gezondheidszorg te ontwikkelen met behulp van IBM Watson Assistant. De assistent biedt informatie over gezondheidszorg, polissen en dekkingen, factureringsbedragen en saldi, en de status van indienen en claims. Klanten, agenten en zakelijke partners gebruiken allemaal het systeem .

“Hagit Tzafrir leidde de zakelijke doelstellingen en het ontwerp van het project, wat de klanttevredenheid heeft verhoogd en de werkdruk in operationele en service-eenheden heeft verminderd.”

Harel gaf een verklaring af waarin stond: “Hagit is een uitstekende werknemer die opgroeide in het bedrijf en een inspirerend voorbeeld is van een groep jonge en getalenteerde managers hier die professionaliteit combineren met menselijkheid, evenals toewijding aan het bedrijf en toewijding aan medewerkers.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)