Lapid en Bennett zouden rotatieovereenkomst hebben bereikt voor gezamenlijke regering

Naftali Bennet en Yair Lapid. Foto YouTube

Yesh Atid-leider Yair Lapid en Yamina-voorzitter Naftali Bennett hebben naar verluidt een “doorbraak” bereikt in hun discussies over het vormen van een gezamenlijke regering zonder de Likud van premier Netanyahu, aldus The Times of Israel.

Volgens meerdere berichten in de Hebreeuwse media zou Lapid ermee ingestemd hebben om Bennett eerst als premier te laten dienen, tijdens gesprekken laat op zaterdagavond.

De ontmoeting, de eerste tussen de twee partijleiders sinds de nationale verkiezingen van 23 maart, volgde op Bennett’s vergadering op vrijdag met Netanyahu.

Volgens Kan vertelde Lapid na de bijeenkomst aan naaste medewerkers dat “er belangrijke ontwikkelingen zijn in de gesprekken met Bennett en ik denk dat we in staat zullen zijn om een ​​coalitie met hem te vormen.”

Volgens Lapid vertrouwt Bennett de beloften van Netanyahu niet en is hij er zeker van dat de ultraorthodoxen zich zullen aansluiten bij zijn coalitie met Bennet onmiddellijk nadat deze is gevormd.

Channel 12 zei echter dat Bennett nog aan het overwegen is of hij premier wil worden in een dergelijke regering, of dat hij Netanyahu zal steunen en waarmee het land waarschijnlijk naar een vijfde verkiezing gaat, aangezien de Likud-leider geen weg lijkt te hebben om een ​​coalitie te vormen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)