Braziliaanse en Chileense coronavarianten voor het eerst aangetroffen in Israël

Een gevaccineerde man en een baby dragen de Braziliaanse variant van het coronavirus, terwijl de Chileense stam is aangetroffen bij een andere gevaccineerde volwassene, meldt de Times of Israel.

Alle drie zijn ze teruggekeerd uit het buitenland, hoewel het niet bekend is gemaakt uit welke landen ze komen of dat ze symptomatisch zijn.

Bovendien zijn nog eens 19 mensen gediagnosticeerd met een andere mutatie die India verwoest, waardoor het aantal Israëliërs dat besmet is met de coronastam uit India op 60 komt, aldus de verklaring.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat er nog steeds geen duidelijke informatie bestaat over de nieuwe varianten en met name hun invloed op gevaccineerde mensen, of degenen die al hersteld zijn van COVID-19.

In het licht van de ontdekkingen herhaalde het ministerie van Volksgezondheid het advies aan Israëliërs om geen onnodige reizen naar het buitenland te maken.

De zorg bestaat dat er een uitbraak zou kunnen plaatsvinden in Israël omdat nog niet bekend is hoe effectief de huidige coronavaccins zijn tegen nieuwe mutaties van het virus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)