Derek Jackson met onmiddellijke ingang geschorst

Foto printscreen filmpje op twitter

Nadat Glasgow-kandidaat Derek Jackson van de Liberale partij vrijdagmiddag het nieuws haalde met het dragen van een gele Davidster, werd vrijdagavond bekend dat hij met onmiddellijke ingang is geschorst. Derek Jackson zou de nazi-achtige groet hebben gebracht.

Vrijdagmiddag.

Op beelden van de Morning Star journalist Niall Christie is te zien dat Derek Jackson herhaaldelijk zijn arm omhoog hief terwijl hij de slogan “love all” riep. De gele ster was gemarkeerd met ‘UNVAX’ als verwijzing naar de wereldwijde inspanning in de strijd tegen Covid-19.

In een reactie liet Jackson weten dat het een ‘liefdesgroet’ was en ontkende hij elke verwijzing naar het naziregime. Onderstaand filmpje is geplaatst in een tweet van Radio Clyde News.

De Schotse minister van Justitie Humza Yousaf vertelde aan de Daily Record dat Jackson hem had geconfronteerd met vragen over Pakistan. Volgens Yousaf hield deze vraag verband met de kleur van zijn huid. Op social media ontstond grote ophef en de antiracisme organisatie Tell MAMA UK zei dat het “volkomen beschamend” was.

Vrijdagavond.

De Liberale Partij heeft gezegd dat hun kandidaat uit Glasgow ‘met onmiddellijke ingang’ is geschorst. The Scotsman meldt dat de vier mannen op jacht gingen naar Yousaf en hem probeerden te ondervragen over kinderverkrachtingen in Pakistan.

De Liberale Partij die Jackson vertegenwoordigde, heeft zich verontschuldigd door te zeggen dat Derek Jackson hun partij en haar kernwaarden ‘massaal verkeerd heeft voorgesteld’.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)