Fatah verdedigt terreuraanslagen en roept op om bewijsmateriaal in beveiligingscamera’s te wissen

Mahmud Abbas, de huidige partijleider van Fatah-factie in de PLO. Foto YouTube.

De Fatah afdeling van Nabloes heeft een oproep geplaatst aan Palestijnen op haar Facebook-pagina. Gevraagd wordt om de videobeelden in het gebied van de ontsnappingsroute van een terrorist, die twee Israëliërs neerschoot en ernstig verwondde, van hun beveiligingscamera’s te verwijderen. De beelden bevatten mogelijk bewijs wat Israël in staat stelt de terrorist te identificeren, schrijft PMW.

In een tweede post op Facebook door de Fatah-commissie voor informatie en cultuur, duidelijk in reactie, werd specifiek steun uitgesproken voor het plegen van terreuraanslagen tegen Israëliërs.

PMW heeft herhaaldelijk gedocumenteerd dat de Fatah beweging geleid door Mahmoud Abbas in het Arabisch routinematig terroristen ondersteunt, eert en aanmoedigt. Ondertussen verkondigd Abbas in het Engels aan de internationale gemeenschap dat hij terreur afwijst.

Dit is van belang omdat Fatah als onderdeel van de PLO gebonden is aan de vredesakkoorden die Israël in 1993 met de PLO gesloten heeft en die legaal bindend zijn. Iedere oproep tot geweld of steun daarvoor is een directe schending van deze akkoorden.

Het volgende zijn langere fragmenten uit de twee reacties die door Fatah van Mahmoud Abbas zijn gepost ter ondersteuning van de terreuraanslag van afgelopen zondag.

Geposte tekst: “Onze geprezen mensen, geëerde leden van onze mensen, we roepen jullie op om de inhoud die vandaag in de [beveiligings] camera’s van jullie huizen of bedrijven is opgeslagen, te verwijderen en geen media-inhoud onder jullie over te dragen. dat de bezetting (dwz Israël) zich uitbreidt (de oproep volgt op een schietaanval waarbij 3 gewond raakten; zie opmerking hieronder -Ed.).
Onze geprezen mensen, leden van onze mensen in de steden en dorpen in het zuidelijke district van Nablus die standvastig zijn, we groeten u voor uw standpunt naast degenen die in een doodlopende straat werden gevangen door onze mensen die veel van zichzelf geven.
We groeten u en uw strijd,
De Fatah-beweging
Afdeling Nabloes

[Bron: Facebook-pagina van de Fatah-beweging – Afdeling Nabloes, 2 mei 2021]

Geposte tekst: “Fatah: Verzet is een natuurlijk recht van het Palestijnse volk en de bezetting zal de verantwoordelijkheid dragen voor haar acties in Jeruzalem

De Nablus-tak van de Fatah-beweging benadrukte dat verzet een natuurlijk recht is van het Palestijnse volk tegen de zionistische arrogantie en de aanvallen op ons volk, waar ze ook zijn, en vooral in Jeruzalem (de rechtvaardiging van ‘verzet’ volgt op een schietpartij waarbij 3 gewond raakten ; zie opmerking hieronder -Red.).
In een persbericht van vandaag, zondag [2 mei 2021], benadrukte Fatah dat het Palestijnse volk Jeruzalem niet alleen zal laten tegen de bezettingstroepen en zijn kuddes kolonisten. “

[Bron: Facebook-pagina van de Fatah-commissie voor informatie en cultuur (2 mei 2021) en Facebook-pagina van de Fatah-beweging – Afdeling Nabloes (2 mei 2021)

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!