Hamed Abdel-Samad: Hamas heeft dode kinderen nodig

Het interview met Dr. Hamed Abdel-Samad.

De Duits-Egyptische intellectueel Dr. Hamed Abdel-Samad zegt dat Hamas geen schuilkelders bouwt voor zijn burgerbevolking in Gaza omdat het dode kinderen nodig heeft om sympathie te winnen.

Hij maakt deze opmerkingen in een interview dat op 16 mei 2021 op het YouTube kanaal Ayman Agamy werd uitgezonden en door MEMRI werd vertaald. Dr. Abdel-Samad zegt dat als het alleen Hamas-leiders zijn die stierven, Hamas niet de sympathie van de wereld zou krijgen. Hij benadrukt dat de Palestijnen niets te zeggen hebben over hun zaak en dat het vandaag de dag Hamas, Iran, Hezbollah en “soms” Qatar zijn die de dienst uitmaken over de Palestijnen.

Op 12 mei 2021 zei hij op hetzelfde YouTube-kanaal dat “Hamas de Palestijnen in bedelaars heeft veranderd”. Dr. Abdel-Samad vroeg waar het hulpgeld voor de Palestijnen naartoe ging. Hij zei verder dat Fatah-leiders in villa’s en paleizen wonen, ze stalen van hun mensen en niet investeerden in hun vrijheid en onderwijs.

Hij voegde eraan toe dat ze hun volk voor de keuze hebben gelaten tussen martelaarschap of de bedelstaf. Dr. Abdel-Samad zei dat als de rollen waren omgedraaid en de Arabieren hadden gewonnen, Israël niet zou hebben bestaan, het zou zijn verdwenen.

“Waarom werd er niet geïnvesteerd in goed onderwijs in plaats van tv-programma’s voor kinderen te maken die hen martelaarschap en zelfmoord leren? Waarom hebben alle leiders van Fatah villa’s, paleizen en veel geld? Waar om investeren ze niet in hun vrijheid, in hun opleiding en in hun zelfvertrouwen. Ze laten hun volk alleen met de keuze tussen het martelaarschap of de bedelstaf.”

“Israël bereidt plannen voor zijn overwinning voor en zegt dat het op zijn eigen voorwaarden zal opleggen en dat de verslagen kant ze zal moeten accepteren. Allereerst hoef ik u niet te vertellen wat er zou zijn gebeurd als het andersom was geweest Als de Arabieren de zegevierende kant waren en dezelfde macht en economie hadden als Israël, zou Israël niet hebben bestaan. Het zou zijn verdwenen.”

“Wat gebeurde er nadat Duitsland werd verslagen in de Tweede Wereldoorlog? Niemand zei dat het nazisme iets heel natuurlijks was. Niemand probeerde het fascisme te rechtvaardigen. Ze gaven toe dat het fascisme een ziekte was die Duitsland schade toebracht. Bovendien moesten ze samenwerken met deze bezetters, die land van Duitsland hadden veroverd en deze over verschillende Europese landen hebben verdeeld…Amerika presenteerde het Marshallplan voor het herstel van Duitsland en zei tegen hen: “Doe dit en dat. Het onderwijs moet veranderen, er mag geen haat zijn tegen Frankrijk, bepaalde dingen uit je onderwijssysteem verwijderen.” [En Duitsland zei:] ‘Ja, meneer!’ Ze deden hetzelfde met Japan, [en Japan zei:] ‘Ja, meneer!’ Het kostte hen wat tijd om te herstellen, maar kijk waar Japan en Europa vandaag zijn. Het is ook een kwestie van mentaliteit. Het is niet alleen wie je bezet, maar ook hoe je reageert op de bezetting.”

“Waarom bouwt Hamas geen schuilkelders voor de mensen [van Gaza]? Omdat Hamas slachtoffers nodig heeft. Kinderen moeten sterven om de zaak in leven te houden. Als Gaza werd vernietigd en alleen de leiders van Hamas zouden sterven zou de wereld niet sympathiseren met deze zaak. Het zou voorbij zijn.”

“Dus waarom bouwt Hamas geen bunkers voor de kinderen, in plaats van ze te laten sterven om ze op beschamende foto’s te presenteren – foto’s die de kinderrechten schenden, zelfs na hun dood – en zeggen ‘onze kinderen gaan dood?’ Had je dit niet voorzien toen je besloot raketten op Israël te lanceren? Is dit iets nieuws voor jou? Dit scenario herhaalt zich en elke keer sterven er kinderen.”

“Bovendien hebben de Palestijnen geen zeggenschap meer over hun zaak, terwijl Iran, Hamas, Hezbollah en soms Qatar degenen zijn die de dienst uitmaken. Kijk wie er uiteindelijk wint: Netanyahu heerst in Israël, Hamas krijgt hulp van Europa en van de Golfstaten en Iran versterkt zijn positie in de onderhandelingen. En wie verliest weer en ziet geen verandering in hun situatie? De Palestijnen in Gaza en in de Westbank.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)