Niet zeker of Israël groepsimmuniteit heeft bereikt

Foto YouTube

Bijna alle coronabeperkingen worden aanstaande dinsdag in Israël opgeheven, maar volgens een hoog geplaatste gezondheidsfunctionaris is het nog onduidelijk of Israël groepsimmuniteit heeft bereikt.

Op zondag heeft het coronakabinet gestemd om met ingang van 1 juni alle coronabeperkingen voor bedrijven te beëindigen – met uitzondering van de verplichting om op kantoor en in winkels mondkapjes te dragen.

Maar in een interview met Ynet zei Dr. Sharon Elroy-Preis, hoofd Volksgezondheid van het Ministerie van Volksgezondheid, dat “we alleen dan zullen we weten of het virus niet meer in staat is om van de ene persoon op de andere over te springen, wanneer we naar de normaliteit terugkeren zonder mondkapjes”.

Elroy-Preis merkte op dat ten minste een derde van de Israëliërs zich nog moet laten vaccineren tegen het virus of ervan moet herstellen en niet beschermd is tegen de ziekte. Dit toont aan dat het land nog lang geen groepsimmuniteit heeft bereikt. Ze zei echter dat er mogelijk een aanzienlijk aantal mensen is die ziek zijn geworden van het virus onder het te weten.

Elroy-Preis zei ook dat ze geloofde dat het dit jaar nog steeds onveilig was voor Israëliërs om naar het buitenland te reizen.

“De infectiecijfers op sommige plaatsen in de wereld zijn nog steeds erg hoog. Het aantal landen met een lage coronavirus morbiditeit is nog steeds erg minimaal en de situatie wereldwijd is ver verwijderd van die van Israël.”

“Een quarantaineperiode van 10 dagen met twee verplichte tests is cruciaal”, hield ze vol. “Vijftig procent van de bevestigde gevallen die terugkeren uit het buitenland worden gedetecteerd op de dag dat ze landen en de andere 50% tien dagen daarna. Quarantaine heeft een doel: het detecteren van morbiditeit.”

Elroy-Preis zei dat functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid de komende week bijeenkomen om te bespreken of de vaccinatiecampagne van het land moet worden uitgebreid tot jongeren in de leeftijd van 12-15.

“Ik denk dat dit een keuze is voor de ouders om voor hun kind te maken, en de rol van het ministerie van Volksgezondheid is slechts om de nodige informatie te verstrekken om een ​​dergelijke beslissing te nemen”, zei ze.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)