Gevaccineerd IDF-personeel besmet met corona

Coronavirus

Twee IDF-soldaten en een IDF-medewerker die waren ingeënt tegen het coronavirus, zijn maandag positief op het virus getest en bevinden zich momenteel in quarantaine

Het zijn de eerste actieve coronagevallen in de IDF sinds 2 mei, toen het leger voor het eerst in meer dan een jaar geen gevallen meer meldde.

In een verklaring verzekerde de IDF-woordvoerder het publiek dat “de IDF zal blijven werken om de gezondheid van al haar soldaten te beschermen”.

Minister van Defensie Gantz heeft de eenheid “Ella”, die zich bezighoudt met epidemiologische uitbraken, opgedragen verdere instructies af te wachten alvorens hun activiteiten te beëindigen, waaronder het coördineren van onderzoeken in gebieden die te maken hebben met corona-uitbraken, totdat een verdere beoordeling met het ministerie van Volksgezondheid is uitgevoerd.

Gantz heeft hen ook opgedragen geen van hun faciliteiten te sluiten en operaties die mogelijk al zijn afgerond opnieuw op te starten totdat de bevoegdheid volledig is overgedragen aan de afdeling die het epidemiologisch onderzoek zal overnmen. Dit proces gaat naar verwachting op 1 juli van start.

Zo’n 48 mensen werden zondag positief getest op het virus en maandag werden nog eens 88 geïdentificeerd. De laatste keer dat zo’n aantal nieuwe dagelijkse gevallen werd geregistreerd, was eind april. Het infectiepercentage blijft echter extreem laag in vergelijking met de duizenden mensen die elke dag werden besmet tijdens de ergste perioden van morbiditeit in Israël.

Vanwege de recente uitbraken is de stad Binyamina van groen naar geel gedaald in het coronavirus-rangschikkingssysteem en is momenteel de thuisbasis van het grootste aantal actieve coronagevallen in Israel.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)