Joodse vluchtelingen uit Arabische en islamitische landen herdacht op Wereldvluchtelingendag

Ter gelegenheid van de Wereldvluchtelingendag van de Verenigde Naties op zondag herdachten Israël en joodse organisaties het vaak vergeten verhaal van de bijna een miljoen joden die in de afgelopen eeuw etnisch werden gezuiverd uit Arabische en islamitische landen.

Israël heeft een video uitgegeven waarin de geschiedenis van die vluchtelingen, hun reis naar Israël en hun opvang worden beschreven.

De Canadese tak van de Joodse rechtenorganisatie B’nai Brith twitterde: “Op Wereldvluchtelingendag herdenken we de bijna 1 miljoen Joodse vluchtelingen die de Arabische landen en Iran ontvluchtten om zich te vestigen in de enige veilige haven voor hen, Israël, en die Israël tot de grootste vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten maakte.”

Hillel Neuer van de NGO UN Watch vroeg zich af hoe komt het dat de 850.000 Joodse vluchtelingen uit de Arabische wereld na 1948 allemaal met succes in Israël en andere landen zijn ondergebracht terwijl de UNRWA het aantal Palestijnse vluchtelingen heeft vermenigvuldigd van 700.000 tot 5 miljoen.

De Israëlische belangengroep Stand With Us bracht een eigen video uit over de vervolging van Joden in Libanon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)