Israël overweegt herinvoering coronabeperkingen

Foto YouTube

De onlangs nieuw leven ingeblazen Israëlische ministeriële corona-commissie komt zondag bijeen om mogelijke maatregelen te bespreken tegen het coronavirus, aangezien het aantal besmettingen in Israël opnieuw stijgende is.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn zaterdag dat 113 mensen positief getest zijn op COVID-19, wat een positiviteitspercentage van 0,4% opleverde op 32.703 testen.

Op vrijdag voerde het ministerie van Volksgezondheid de verplichting opnieuw in om mondkapjes in alle binnenruimtes te dragen, behalve thuis, aangezien het aantal nieuwe gevallen vorige week meer dan 200 per dag bereikte.

Zondagochtend waren er 1175 actieve coronabesmettingen in Israël, vergeleken met slechts 340 op hetzelfde tijdstip vorige week.

De huidige corona-uitbraak wordt verondersteld te zijn veroorzaakt door een incident op 18 juni op Ben-Gurion Airport toen duizenden Israëliërs uit het buitenland terugkeerden zonder te zijn getest.

Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked heeft zondag gezegd plan te zijn een wijziging van de bestaande corona-wet voor te stellen om iedereen die terugkeert uit het buitenland en hun quarantaine overtreed te straffen met een reisverbod van een jaar. Een boete van 5000 shekel (1288 euro) is al goedgekeurd voor dergelijke overtredingen.

Ondanks de recente stijging zijn de afgelopen week slechts acht mensen in ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het totale aantal coronapatiënten in ernstige toestand in Israël op 26 is komen te staan, waarvan er 17 zijn aangesloten op ventilatoren.

In het weekend hebben 8195 Israëliërs de eerste injectie met het coronavaccin gekregen, de meeste kinderen van 12 tot 15 jaar. De vaccinatiecampagne van Israël heeft tot dusver meer dan 5,5 miljoen Israëliërs van de eerste vaccindosis voorzien. Meer dan 5,1 miljoen Israëliërs zijn met beide doses ingeënt.

Het ministerie zei dat sinds begin juni zeven mensen zijn bezweken aan COVID-19, waarmee het dodental van het land als gevolg van de pandemie op 6429 uitkomt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)