Kinderarts in Phoenix die Israël van kannibalisme beschuldigde ontslagen

Foto screenshot Twitter.

Een Palestijns-Amerikaanse pediatrische radioloog is ontslagen uit haar functie in het Phoenix Children’s Hospital nadat ze een bericht op social media had geplaatst waarin ze Israël van “kannibalisme” beschuldigde.

Op maandag deelde het Twitter-account @StopAntisemitism een screenshot van een Facebook-bericht van 26 mei door Dr. Fidaa Wishah, waarin Wishah schreef: “We zullen het #bloedbad en de #genocide blootleggen waar jullie zionisten trots op zijn.”

“We zullen je dorst om onze Palestijnse kinderen te doden blootleggen… Een staat gebaseerd op gruweldaden, onmenselijkheid, racisme en kannibalisme duurt nooit lang!” zij schreef. “Hé #israël… je einde komt sneller dan je denkt.”

Het bericht werd honderden keren geretweet. Twee dagen later reageerde Phoenix Children’s op de tweet dat Wishah van haar functie was ontheven.

“Na een grondige beoordeling van de feiten met betrekking tot deze zaak, verleent deze persoon niet langer zorg bij Phoenix Children’s“, aldus de tweet van het ziekenhuis.

Het bericht in kwestie is niet langer zichtbaar op Wishah’s Facebook-profiel. Maar in een video die blijkbaar van haar Instagram-account is gepost op Twitter, zegt ze dat ze wordt gecensureerd en dat ze eventuele beschuldigingen die dat ze Zionistische of Israëlische patiënten Anders zou behadelen “valse beweringen” zijn.

“Ik wil iedereen bedanken die naast me staat en achter de zaak staat”, zei ze in de video. “In een land dat vrijheid van meningsuiting claimt, worden we zeker gecensureerd als het gaat om Palestina-Israël.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)