Israël roept gevaccineerden in Beit She’an op om in quarantaine te gaan

Het coronavirus, ter illustratie.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft iedereen die donderdag een concert heeft bijgewoond in Beit She’an gevraagd om in quarantaine te gaan nadat werd ontdekt dat een vrouw in het publiek besmet was met coronavirus.

De oproep van het ministerie markeert een ongekende ontwikkeling: volgens het huidige beleid in Israël hoeven degenen die volledig zijn ingeënt of hersteld van COVID-19 niet in quarantaine na blootstelling aan een geverifieerde coronapatiënt.

De aankondiging komt gelijktijdig met een aantal uitbraken op Israëlische scholen en het hoogste aantal nieuwe dagelijkse besmettingen in meer dan een maand.

De afgelopen dagen zijn er in Israël minstens 3 uitbraken geweest op scholen.
Bij zeker een dozijn leraren op een school voor speciaal onderwijs in de Sharon regio werden besmettingen met het coronavirus vastgesteld, waaronder 10 leraren die waren gevaccineerd.

Geen van de stafleden van de school zijn in het buitenland geweest, mogelijk is de besmetting afkomstig van familieleden, vrienden of kennissen. De directeur van de school heeft besloten om alle leerlingen voorlopig te verplichten mondkapjes te dragen, ook in open ruimtes.

Op zaterdag werd bij 46 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld, een positief besmettingspercentage van 0,3% van de uitgevoerde tests. Beide cijfers vertegenwoordigen de hoogste in een maand – hoewel de aantallen uiterst minimaal zijn in vergelijking met de ergste periodes van de pandemie, toen elke dag duizenden nieuwe patiënten werden geïdentificeerd en meer dan 10% van de tests positief waren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)