Israëlische ambassade in de VAE ingewijd

De inauguratie van de eerste Israëlische ambassade in de VAE

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid vierde dinsdag de inhuldiging van Israëls eerste ambassade in de VAE in Abu Dhabi als een stap naar regionale vrede. Yair Lapid is in de VAE als onderdeel van een tweedaags diplomatiek bezoek aan de Emiraten.

Lapid Bedankte voormalig premier Benjamin Netanyahu tijdens de inhuldiging en noemde hem de “architect” van de normalisatieovereenkomsten die Israël vorig jaar met de VAE, Bahrein en Soedan sloot.

“Israël wil vrede met al zijn buren”, citeerden lokale media Lapid. “Israël gaat nergens heen en het Midden-Oosten is ons thuis.”

“Vrede is geen compromis”, zei de minister van Buitenlandse Zaken. “Vrede is de overwinning van alles wat goed is.”

De Israëlische topdiplomaat werd op Abu Dhabi Airport verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten, Ahmed Al Sayegh en werd later ontvangen door zijn collega uit de Emiraten. Abdullah bin Zayed al Nahyan.

De VAE, samen met Bahrein, Soedan en Marokko, begonnen vorig jaar de betrekkingen met Israël te normaliseren in het kader van akkoorden die waren bemiddeld door de toenmalige V.S. president Donald Trump.

Lapids bezoek volgt op zijn ontmoeting met de Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Abdullatif Al-Zayani in Rome eerder deze week.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!