Mondkapjes terug in scholen in Israël door delta variant

Kinderen met mondkapjes, ter illustratie. Foto YouTube.

Minder dan een week nadat Israël de regelgeving voor het dragen van mondkapjes ingesloten ruimtes had opgeheven, hebben scholen in twee steden de beperking opnieuw ingesteld na een vermoedelijke uitbraak van de delta variant van het coronavirus.

In Binyamina zijn minstens 46 nieuwe gevallen ontdekt, toegeschreven aan een familie die onlangs uit het buitenland is teruggekeerd. Gezondheidsfunctionarissen vrezen dat de uitbraak werd veroorzaakt door de zich snel verspreidende “delta” -variant die zijn oorsprong vindt in India.

Bij negen leerlingen van de Kramim School in Binyamina zijn milde symptomen vastgesteld en zeker 500 mensen zijn in isolatie gegaan vanwege de uitbraak. Alle inwoners van Binyamina werden verzocht zich te laten testen op het virus om verdere verspreiding te voorkomen.

Ook is vandaag een uitbraak gemeld in de Jordaanvallei, waar een inwoner van een lokale kibboets positief testte op het virus na terugkomst van een zakenreis in Dubai.
Zijn kinderen testten ook positief op corona en de basisschool waar ze naar toe gaan is gesloten in afwachting van de resultaten van nieuwe tests.

Nadat eind vorige week een uitbraak was vastgesteld in de stad Modi’in, ook op een plaatselijke school, zei burgemeester Haim Bibas dat sommige gezinnen de verplichte quarantaine voor aankomsten uit het buitenland hadden geschonden.
Soldaten van het IDF Home Command voerden afgelopen dinsdag grootschalige coronatests uit voor studenten en personeel van de Asif Elementary School in Modi’in, nadat bij 11 studenten was vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus.

Door de keldering van het aantal besmettingen als gevolg van de vaccinatiecampagne, heeft Israël afgelopen dinsdag de mondkapjesverplichting voor gesloten publieke ruimtes opgeheven, waarmee een einde kwam aan een meest ingrijpende coronamaatregelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)