“Ben & Jerry’s zal spijt hebben van de dag dat ze besloten Israël te boycotten”

Ben & Jerry’s fabriek in Israël. Foto YouTube.

Volgens het Shurat Hadin-Israel Law Center heeft Unilever onder de Amerikaanse wetgeving het recht verloren op het merk Ben & Jerry’s in Judea en Samaria door de beslissing van de ijsmaker om Israëlische nederzettingen te boycotten.

De NGO zei dat het van plan is om een ​​handelsmerk-machtiging van een vergelijkbaar merk onder de naam “Judea en Samaria’s Ben & Jerry’s” te aan te vragen met de expliciete intentie van rivaliteit van het origineel.

De beslissing vorige week door Ben & Jerry’s, werd op grote schaal bekritiseerd als een capitulatie aan de BDS-beweging.

Premier Naftali Bennett zei dat hij van plan is de beslissing “agressief” te bestrijden: “Er zijn veel ijsmerken, maar slechts één joodse staat. Ben & Jerry’s heeft besloten om zichzelf te kenmerken als het anti-Israël-ijs. Deze beslissing is moreel verkeerd en ik geloof dat het duidelijk zal worden dat het ook commercieel verkeerd is.”

In een brief aan Unilever maakte Shurat Hadin kenbaar dat het van plan is het eigendom van het merk Ben & Jerry’s in Judea en Samaria over te nemen. Hiervoor verwijst de organisatie naar de Amerikaanse wetgeving waar, om de bescherming van het merk Ben & Jerry’s te handhaven, Unilever de intentie moet demonstreren om zaken in een bepaald gebied te doen.

Door wereldkundig te maken dat het bedrijf niet van plan is om Ben & Jerry’s ijs in Judea en Samaria te verkopen, heeft het Britse conglomeraat het recht opgegeven om het handelsmerk in het genoemde gebied als eigen te claimen, aldus de NGO.

Volgens Nitsana Darshan-Leitner van Shurat Hadin zal Unilever niet langer in staat zijn om het handelsmerk in deze gebieden af ​​te dwingen.

“Dit zijn onze nieuwe wapens en benadering in de oorlog tegen BDS: iedereen die stopt met het verkopen van hun producten in Israël zal merken dat we hun handelsmerken en rechten hebben overgenomen. Ben & Jerry’s zal spijt hebben van de dag dat ze besloten Israël te boycotten.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!